Més d’un centenar d’empreses participen en la jornada Rubindustria

Un centenar d’empresaris i directius ha assistit a la jornada sobre La digitalització empresarial: de la indústria tradicional a la 4.0 organitzada conjuntament per l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) de l’Ajuntament de Rubí, el Fòrum Empresarial Cecot Rubí, l’Associació d’Empreses d’Informàtica i Tecnologies de la Comunicació de Catalunya (ASEITEC) i el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona.

Aquesta jornada ha servit per inaugurar el Rubindustria, espai de debat i reflexió especialitzat en el sector industrial creat per l’Ajuntament de Rubí.

Us resumim les principals conclusions de la jornada i us animem a ampliar-ne informació en aquest enllaç.
L’enfocament client. El Client està més que mai empoderat per la tecnologia: les persones del carrer mai havíem disposat de tanta tecnologia a les mans. S’ha combinat l’accés a Informació amb mobilitat. Les persones porten més tecnologia que la que poden disposar als nostres llocs de treball. Si a la mobilitat li afegim la Internet social, la de les xarxes socials, al consumidor se li està donant un poder que mai havia tingut.
El Repte més important que té la Indústria és la personalització. Cal adaptar els mètodes de producció de manera que se centrin en les necessitats del clients per oferir un producte a mida. La quarta revolució és també la de la fabricació flexible, adaptada a la demanda a través de processos que involucrin els clients en el disseny i es fabriqui mitjançant sistemes de producció flexible.
La transformació digital permet ampliar les possibilitats de negoci. Es crea valor a través de nous models de negoci. Activitats que eren inimaginables abans de l’era d’Internet avui són possibles, se n’ha parlar d’Uber i Airbnb, però no són les úniques.
Cal canviar a un nou paradigma, el de la cultura digital, per gestionar el talent de les persones i motivar la innovació. Entre les incerteses de la quarta revolució destaca sobretot que passarà amb molts dels treballs actuals, en aquest procés s’estan desenvolupant unes noves regles de joc, el talent és més que educació i les persones hauran de generar noves capacitats per garantit l’èxit.
Clara preocupació al voltant de la interconnexió de fàbriques, de les plantes de producció, etc. i té a veure amb la seguretat informàtica, la ciberseguretat es presenta com vital en l’èxit de la Indústria 4.0.

Comparteix!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *